Saturday 6 December 2008

Noel Baba anıldı

Çocukların, denizcileri, genç kızların koruyucusu olarak tüm dünyada Noel Baba adıyla bilinen Hristiyan din adamı Saint Nicholas, yaşadığı ve öldüğü yer olarak bilinen Antalya'nın Demre ilçesinde anıldı.

Antalya'nın Kaş ilçesi yakınlarındaki Patara antik kentinde doğan ve Demre civarında yaşayıp, burada ölen Noel Baba anısına Noel Baba Müzesi olarak korunan Noel Baba Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nden Hıristosmos Kalaycı'nın yönettiği ayini, aralarında Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Fotis Ksidas, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikon, Demre'nin Almanya'daki kardeş şehri Elzach Belediye Başkanı Holger Krezer'in de bulunduğu 300'e yakın kişi izledi.

Barış için dua edilen ayinde, katılımcılara kutsanmış ekmek ikram edildi.

Kalaycı, Yunanca ve Türkçe olarak yaptığı konuşmada, ayin olanağını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, konukseverliğinden dolayı Demreliler'e, ayini izleyen Müslümanlara teşekkür etti.

Noel Baba'nın yalnız Hristiyanlar için değil, tüm insanlık için önemli bir değer olduğunu belirten Kalaycı, "O'nu kendi yaşadığı topraklarda anıyoruz" dedi.

8 comments:

Catering said...

sitenizi beğendim teşekkürler.başarılarınızın devamını diliyorum.

tüp bebek said...

siteniz gerçektende çok faydalı olmuş.

dönerci said...

teşekkürler admin.

buderus kombi servisi said...

harika olmuş paylaşımlarınız.

termoteknik kombi servisi said...

güzel bir paylaşım

ariston kombi servisi said...

tebrikler.

burun estetiği said...

sitenizi çok yararlı buldum..

depresyon tedavisi said...

çok güzel görünüyorlar teşekkür ederim paylaşımınız için..


"Dünya için üretiyoruz..."