Sunday 18 January 2009

400 dolar için lağımda yüzüyor

Dalgıç Julio Cesar Cu, ayda sadece 400 dolar kazanmak için, Meksika’nın başkentinin tıkanan kanalizasyon tünellerini açıyor.

Fakir bir ailenin 10 çocuğundan biri olan Cu, denizbilimci olmak istiyordu... Okula gidecek parası olmadığı için 18 yaşında dalmaya başladı ve dalış eğitmeni oldu. Bugün ise, sallanan ölü vücutlar, araba parçaları ve dışkıyla dolu iğrenç kokulu kanalizasyonlarda yüzüyor.

Yaptıkları iş tam olarak molozları elleriyle çekmek ve tünelleri bir sopa yardımıyla açmak. 18 milyon nüfusun atıklarının toplandığı kanalizasyon o kadar karanlık ki, Cu ve 3 meslektaşı hiçbir şey göremiyorlar, yönlerini “hissederek” buluyorlar. Hava almalarını yüzeye bağlı bir tüp sağlıyor. 21 yıl önce atık su seline kapılarak hayatını kaybeden meslektaşlarıyla aynı akıbete uğramamak için de emniyet kemeri kullanıyorlar. İşleri bittiğinde ise, kalın dalgıç kıyafetlerini deterjanla yıkayıp dışkı ve idrardan arındırıyorlar.

Cu, “Dalmayı spor olarak çok seviyorum, meslek olaraksa daha da çok seviyorum. Birçok insanın işine yarayan bir işim var. Tek kötü yanı ölü hayvanlar, hayvan kafaları ve ölü insanlar bulmak. Malesef birçok insan kanalizasyonlara düşerek hayatlarını kaybediyor. İlginç olansa, bulduğumuz araba parçaları. Burda bulduğumuz parçaları bir araya getirirsek bir araba oluşturabiliriz” diyor.

10 comments:

Tabldot said...

güzel bir sayfa hazırlamışsınız teşekkür ederim.

web tasarım said...

güzel paylaşım olmuş,sağolun..

lazer epilasyon said...

sayfanızı çok beğendim, başarılar.

baymak kombi servisi said...

ben de çok beğendim, iyi günler dilerim.

kısırlık tedavisi said...

harika olmuş gerçektende..

maltepe kombi servisi said...

başarılarınızın devamını dilerim.

vaillant kombi servisi said...

paylaşımlarınızdan dolayı teşekkürler admin.

Ataşehir kombi servisi said...

sağolun...

Küçükyalı kombi servisi said...

çok iyi.

panikatak tedavisi said...

çok güzel görünüyorlar teşekkür ederim paylaşımınız için..


"Dünya için üretiyoruz..."