Thursday 26 June 2008

En salak kehanetler!

Salaklık kendi kendinin pazarlamacısıdır. Çenesini tutmayı öğrenemeyen insanlar tarihi salaklıklara imza attılar... Geleceğe damga vuran buluşlar için öyle salakça kehanetlerde bulundular ki sormayin! Işte tarihin en salakça kehanetleri…


Başka icat olmaz!: ABD patent dairesi müdürü Charles Duell, 1899 yılında: "İcat edilebilecek her şey icat edilmiştir" dedi.


Elektrik tarih olacak: Oxford Profesörü Erasmus Wilson 1878 yılında, "Bu yılkı Paris fuarı bittiğinde 'elektrik ışığı' da onunla birlikte bitecek ve bir daha sözü edilmeyecek" dedi.



Otomobil satılmaz: Literary Digest dergisi, 1899 yılında, "Otomobilin elbette bisiklet kadar yaygın kullanımı olmayacak" tespitini yaptı.


Telefon çok kusurlu: 1876'da yeni teknolojiyi reddeden Western Union yöneticisi: "Bu telefon denen şeyin bir iletişim aracı olarak düşünülmesi için çok fazla kusuru var. Bu alet hiç işimize yaramaz" dedi.


Mikroplar saçma teori: Fransız Fizyoloji Profesörü Pierre Pachet, 1872 yılında, "Louis Pasteur'ün mikroplar teorisi saçma sapan bir kurmaca" dedi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."