Tuesday 17 June 2008

İsviçreli çift eşekle dünya dolaşacak

Eşekle dünya turuna çıkan İsviçreli çift, Denizli'nin Pınarlar Beldesi'nde konakladı. Maceracı çift Denizli'den Konya'ya, oradan da İran'a kadar günde 30 km giderek, 3 yılda dünyayı dolaşmayı hedefliyor.

Denizli, eşekle dünya turuna çıkan İsviçreli fizik doktoru 33 yaşındaki Berovalis Mathias ile nişanlısı 30 yaşındaki hemşire Overney Celine'i ağırladı.

Eşekle dünya turuna çıkan İsviçreli çift, Denizli'nin Tavas İlçesi'ne bağlı Pınarlar Beldesi'nde konakladı. Pınarlar'da bir gece kalan maceracı çift, vatandaşlarla sohbet edip belde hakkında bilgi aldı. İsviçreli çift Denizli'den Konya'ya ve oradan da İran'a kadar günde 30 km giderek 3 yılda dünyayı dolaşmayı hedefliyor.

Çanakkale'den Pınarlar'a 34 günde geldiklerini söyleyen Mathias ve nişanlısı, uğradıkları yerlerde gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını söyleyerek, Türk insanlarının çok sıcakkanlı ve misafirverper olduklarını belirtti. Eşeklerden birini Arnavutluk'tan, birini Çanakkale'den, yanlarındaki köpeği de Makedonya'dan alan Mathias ve Celine, yolculuğun kendileri için çok farklı bir deneyim olduğunu söyledi.

Pınarlar Belediye Başkanı AKP'li Hüdaverdi Otaklı'nın misafirperverliğine de teşekkür eden İsviçreli gezginler, bir gece kaldıkları Pınarlar'dan eşekleriyle ayrıldı.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."