Wednesday 18 June 2008

Hobbit İnsanlar

Endonezya'nın Flores adasında 2003 yılında ortaya çıkarılan ve Hobit insan olarak adlandırılan cüce insanlara ait kemikler üzerindeki tartışmalar devam ediyor.

Araştırmacılar şimdi, bu kemiklerin ciddi oranda kötü beslenmiş insanlara ait olduklarını gösteren bulgular elde ettiler. Günümüzden 18 bin yıl önce, modern insanlarla aynı zamanda yaşamış olan bu küçük boyutlu insanların, daha önce bilinmeyen bir insan ırkına ait olduğu düşünülüyordu.

Avustralyalı araştırmacılarsa, hobitlerin 'kretinizm' olarak bilinen bir tiroid bezi bozukluğuna sahip insanlarla benzerliğini fark ederek, iskelet kalıntıları üzerinde çalışmaya karar verdiler. Özellikle iyot eksikliğine yol açan eksik beslenme sonucu ortaya çıkan bu bozukluk, cüceliğe ve zeka geriliğine neden oluyor.

Kemikler üzerinde belirli fiziksel deformasyonlar görülmesi de, bozukluğun diğer bir özelliği. Hobit kemiklerine ait görüntüleri, kretinizm hastalarında görülen deformasyonlarla karşılaştıran araştırmacılar, büyük benzerlikler ortaya çıkardılar.

Ancak, çok sayıda bilim insanı, gerçek kemikler yerine görüntülerle çalışıldığı için, bu çalışmayı yalnızca 'zayıf ve başarısız bir hipotez' olarak görüyorlar.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."