Wednesday 16 July 2008

80 Yıllık Evli Çift

Bir çift Britanya'nın en uzun evliliği rekorunu kırdı, Kraliçe çifte 1 yılda 3 kez mektup yolladı. Frank ve Anita Milford ülkenin en yaşlı çifti olunca Kraliçe onlara bir mektup göndermişti ama bu bu çifte gönderilen tek mektup değildi ayrıca Frank ve Anita Milford 100 yaşına basınca Kraliçe onlara ayrı ayrı mektup göndermişti.

Anita için önemli olan ekmek kızartma olayına ailesi ve arkadaşları yardım ediyor. Erkek çocukları Frank''İkisiyle de gurur duyuyorum!'' dedi.

En son mektup Frank'ın 100. doğum gününden 6 ay sonra Bayan Milford'un 100. doğum günün de geldi. Anita 'Uzun yaşamanın sırrını gerçekten bilmiyorum. Mutluluğu görerek ve herşeyi ölçülü bir şekilde yaparak ,iyi bir yaşam olduğunu düşünüyorum.''dedi.

Çift 1926 yılında memleketleri olan Plymouth ta yapılan YMCA dansında tanıştı. Tanıştıktan 2 yıl sonra 26 Mayıs 1928 tarihinde evlendi.Resmi nikahlarını yaptıkları bu dönemde Charlie Chaplin filmleri patlama yapmıştı.

80 yıllık evlilikleri Hereford'ta yaşayan Percy ve Florence Arrowsmith çiftinin 2006 yılındaki rekorunu geçerek yeni bir rekor kırdı. Uzun bir evliliğin sırrının tartışmalarda kaba kuvvet kullanılmamasının ve yatmadan önce öpüşmenin ve birbirlerine sarılmanın etkili olduğunu söylediler.

Bayan Milford''Bu bizim altın kuralımızdı.Bu günlerde çiftler uzun süre birlikte olamıyor çünkü birbirleri için zaman ayırmıyor. Genç çiftlere tavsiyemiz her gün küçük romantik anlar yaşamaları.''dedi.

Guinness Dünya Rekorları uzmanları en uzun İngiliz evliliğinin Güney Wales'te yaşayan 81 yıl boyunca evli kalan Tomas ve Elizabeth Morgan çiftinin olduğunu söyledi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."