Friday 25 July 2008

Elvis Presley'in kibrit modeli

Bu şaşırtıcı bir benzerlik. Ama dikkat edin! Bir kıvılvım bile Elvis Presley'i alev alev yakabilir. 50.000 kibrit kullanılarak yapılan bu iş alev alev yanabilir.

Elvis Presley'in görüntüsüyle birlikte Marilyn Monroe, Moa Tse Tung, Muhammed Ali ve Buda'nin görüntüleri İskoç sanatçı David Mach tarafından kibritler kullanılarak oluşturulmuş.
Yaklaşık olarak 30 cm boyundaki Presley'in kibritten hekelinin yapmak için Bay Mach 500 saat ve 1.000 kutu Japon malı kibrit harcamış.

Her kibrit fiber glas bir kalıba yağıştırılmış. 52 yaşındaki Bay mach Londra atölyesinde aynı tekniği kullanarak goril,gergedan,koç ve geyikten oluşan bir seri hazırlamış. Hatta Bay Mach 15.000 kadar renkli kibrit kullanarak 4 küçük Elvis kafası inşa etmiş.

Büyük Elvis eseri 18 pounda satılmış. Bay Marc'Alışa gelmiş şeyler kulanmaya çalışıyorum kibrit çöpleri gibi çünkü insanlar onların ne oluduğunu tamamen biliyorlar. Bu maddeler herkesin hayatında ama geneklikle görünmezlerdir.'dedi. Bay Mach eşi Lesley ve 10 sanatçıdan oluşan bir grubun yardımıyla kibrit çöpü eserlerini oluşturmuş.

Çift kazara kafalardan birinin yanmasına yol açmış. Şimdi çift arasıra sergilerinin açılışlarında bu eserleri basına sergiliyor. Bayan Mach 'Bu eserler çok çabuk alevalıyor ve yandıkları zaman çok üzücü oluyor.'dedi.


"Dünya için üretiyoruz..."