Tuesday 8 July 2008

Dünyanın En Şanssız Loto Talihlisi

Satın aldığı 10 dolarlık piyango biletine 1 milyon dolarlık ikramiye vuran Elliott, parasını tahsil için gittiğinde hiç hesap etmediği bir olayla karşılaştı.

Hayatını kumara adayan bu adam elindeki avucundaki bütün parayı kumarda harcadı.Yetmedi 20 yıllık maaşının karşılığı aldığı çekleri bozdurarak bunları da kumarda kaybetti.

Beş parasız kalınca kumar oynamak için banka soymaya karar verdi.

2001 yılında Massachusetts'de girdiği bankaya soyamadan yakalandı.Soygun girişimi sırasında silah ve şiddet kullanmadığı için kısa bir süre hapis yatan Elliot, cezaevinde şartlı salındı.

Hakim, Elliot'un 5 yıllık deneme süresince hiçbir kumar oyunun oynanaması ve hatta bu oyunlara yaklaşmaması koşuluyla serbest bırakılması karara verdi.

Kumar oynarsa tekrar hapse girecek olan Elliot, uzun süre kumardan uzak durdu. Ta ki geçen haftaya kadar.

Geçen hafta bir süpermarketten alış veriş yaparken elindeki son 10 dolara bir piyango bileti alan Elliot'a 1 milyon dolarlık ikramiye isabet etti.

İkramiyesini almak için piyango şirketine giden elliot'un adı yasaklılar arasında çıkınca ortalık karıştı.

Polis tarafından 5 yıllık deneme süresi dolmadan hakim kararına aykırı davranmaktan tekrar gözaltına alınan şanssız adam, sorguya alındı.

Tutuklanması beklenen Elliot için parayı alıp alamayacağı tartışmaları başladı.

Piyango idaresi ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, "Parayı verip vermeyeceğimiz belli değil. Kendisi yasalara göre kumar oynamaktan yasaklanmış birisi.Yasalara göre oyun oynaması yasak olduğu için parayı alamaz. Ancak bu konuda mahkeme kararını bekleyeceğiz." dedi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."