Tuesday 15 July 2008

Çin'în Terörle Mücadele Polisleri

Önümüzde ay başlayacak olan Beijing Olimpiyatları için Çin'in seçilmiş terörle mücadele polisleri yanlarında iki tekerleği olan scooterlar üzerinde tatbikat yapıyor.

Çin'in doğu eyaletlerinden biri olan Shandong'taki halk zırhlı polis ekiplerinin kullandığı Segway isimli scootera 'Terörle Mücadele Saldırı Aracı' adını verdi.

Görevliler Olimpiyat Oyunları boyunca hava alanlarında ve spor alanlarında güvenliği sağlamak için 100 adet Segway aldı daha sonra Segwayleri çeşitli kamufulaj renklerine boyadı.

Bir tatbikatta terörist grup 10 badminton seyircisin, esir alıyor ve polis teröristlere ölüm atışları yapıyor daha sonra ekip arabaya kurulmuş bir bombayı etkisiz hale getiriyor.
Bu tatbikat eyaletin acil durumlardaki müdahale kabiliyeti test edildi ve bu tatbikata 1500 polis memuru katıldı.

Segway'i yaratıcısı Amerikan Dean Kamen 2001 yılında kalabalık şehirlerde modası geçmiş arabaları ortadan kaldırmak için 2001 yılında bu parlak fikri hayat geçirdi.

İki tekerlekli kendi kendini denge tutan makine, elektrikli bir motordan güç sağlıyor ve ayakta kullanılabilen bu araç kullanıcısının 12.5 mph hızla ilerlemesine olanak sağlıyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."