Sunday 16 September 2007

ELVEDA DERKEN !!!

Makedonya Radyo Televizyonu kurulu tarafınca onaylanan iş yerleri sistematizasyonuna ve değişiklikler uyarınca Türk dili programları birer organizasyon bütünlüğü olarak iptal ediliyor.

Bu ne demek? Şu anda 2.5 saatlik program süresi sadece 30 dakikaya azalıyor. Bunun berberinde çalışanların sayısının da minimum düzeye inmesi tehlikesi doğuyor. Sistematizasyon sürecinin yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Yeni yıl itibariyle, 30 dakikadan oluşacak bir program dahilinde Makedonya’da yaşayan Türk toplumu sadece haberler izlemeye mahkum kalacaklar. Haberler de muhtemelen ajanslardan tercüme yapılarak değerli izleyicilerimize sunulacak.

Makedonya Radyo Televizyonu (MTV) bünyesinde yer alan, Türkçe Televizyon programları ilk defa 16 Nisan 1969 yılında yayınlanmaya başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti dışında Türkçe Televizyon programları ilk kez Makedonya’da yapılıyor. 1969 yılında 15’er dakika olmak üzere ayda iki magazin tipi yayın sunuluyordu.

1980’li yıllarda haftanın beş gününde 1990’lı yıllarının başında haftanın her günü Türkçe Televizyon programları sunuluyor. 2002 yılının ağustos ayı sonlarında Türkçe Televizyon programları 15.30 ile 18.00 saatleri arasında yayınlanarak 2.5 saate uzuyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."