Thursday 27 September 2007

MEDYALAR BAŞBAKANIN BASIN TOPLANTISI PROTESTO ETTİLER

Meclis binasında A1 televizyonundan bir gazetecinin Arnavutların anamuhalefet partisinin güvenliği tarafından tokatlanması ve ALSAT televizyonu kameramanının Kalkandelen yolunda polis tarafından dövülmesi dolayısıyla basın mensupları hükümetin basın toplantısını protesto ettiler.

Bu gelişmelerden üzüntü duyan hükümet ve basının tavrını tamamen anlayışla karşıladığını belirterek toplantıyı iki saat sonraya ertelemek zorunda kaldı.

Protestonun sona ermesinden sonra açıklama yapan Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, ilk önce gazetecilerin protestosuna değindi.

“Hareketinizi anlıyorum. Duygularınızı bizde paylaşıyoruz. Sabah saatlerinde 5 polis ve polislerin şefi görevden alındı. Bir kişi hakkında da suç duyurusu yapıldı. Dolayısıyla biz sizinle aynı saftayız” şeklinde konuştu.

Üsküp'teki Kent Hastanesi'ne göre, kameramanın iki kaburgası kırıldı ve sırt ve göğsünde ezilmeler meydana geldi.

Dünya Bankasının dün açıkladığı rapora göre Makedonya, ekonomik reformların baz alındığı 179 ülke arasında dördüncü sırada bulunuyor. Başbakana göre Makedonya ekonomi reformlarını başarıyla yapan top 10 ülke arasında 4’cü yere yükseldi. Ekonomideki olumlu gelişmeler Makedonya’nın 95’ten 75’ci sıraya ilerlemesini sağladığını söyleyen Başbakan Gruevski Makedonya Polonya’nın hemen ardında ancak Hrvatistan, Yunanistan, Sırbistan, Karadağ, Rusya ve Çin’den listede çok daha ileride bulunduğunu vurguladı.

Öte yandan Makedonya rüşvetle mücadelede hissedilen endekse göre 84 sıraya yükseldi. Gruevski, bu yükselme hükümettin rüşvetle mücadelede yürüttüğü başarılı politikasını gösterdiğinin altını çizdi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."