Monday 3 September 2007

BAKMAYIN ONUN ENGELLİ OLDUĞUNA...

Makedon uyruklu bedensel engelli Mile Stojkoski, Makedonya'nın başkenti Üsküp’den başladığı ve Çin’in başkenti Pekin’de bitirmeyi planladığı rekor denemesinde Edirne’ye ulaştı.

Mile Stojkoski (42) adlı bedensel engelli, Makedonya’nın başkenti Üsküp’den başladığı ve Çin’in başkenti Pekin’de bitirmeyi planladığı rekor denemesinde Edirne’ye ulaştı. Stojkoski, aynı zamanda bu rekor denemesiyle Dünya barışına katkıda bulunmak ve engellilerin de bir şeyler yapabileceğini kanıtlamayı amaçlıyor.

Güzergah boyunca her 100 kilometrede bir ‘barış ağacı’ diktiğini belirten Mile Stojkoski Edirne’de kendisini karşılayan habercilere şunları anlattı:

"Her gün tekerlekli sandalyemle 50 kilometre yürüyorum. Bana yardımcı olan Makedon vatandaşlarından oluşan bir gurup var. Onlar otomobil ve karavanla seyahat ediyorlar. Önümüzdeki yıl Pekin’de yapılacak Olimpiyat Oyunları’nda önce Çine varmayı planlıyorum. Geçtiğimiz her 100 kilometrede bir ‘barış ağacı’ dikiyoruz. Dünyaya, insanlara savaş değil barış lazım. Geçtiğimiz yerlerde bunu işliyoruz. Bu rekor denemesiyle aynı zamanda engellilerin de bir şeyler yapabileceğini kanıtlamak istiyorum. Türkiye güzergahını Edirne - İstanbul - Ankara ve Adana olarak belirledim. Adana'dan sonra Suriye'ye geçeceğim."

Ressam arkadaşı da ekipte

Ekipte Mile Stojkoski’nin yakın arkadaşı Makedon ressam Jivko Popovski de bulunuyor. Popovski, Dünya barışına ve arkadaşına destek olmayı düşündüğünü söyledi.

Barış ağacı dikti

Mile Stojkoski, güzergah boyunca her 100 kilometreye denk gelen yerleşim birimlerine bir barış ağacı diktiğini belirterek beraberinde getirdiği bir fidanı Eski Cami karşısındaki parka dikti.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."