Tuesday 25 September 2007

MÜJDE DOLU ZİYARET

“Sadece çanta ve okul kırtasiyesi dağıtmak değil, ziyaretin temel gayesi yerel makamlar ve halkla görüşerek problemleri yerinde tespit etmek ve çözüm aramak”. Bu sözlerle Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Taner Karakaş, Merkez Jupa Belediyesi ve çevredeki köylere dün yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Büyükelçi Taner Karakaş, ilk müjdeyi belediyede açıkladı. Su tesisatı projesinin ihale aşamasında olduğunu belirterek uygulanması için mali kaynağın da temin edildiği söyledi.


Büyükelçi müjde vermekle kalmadı, Belediye Başkanı Nuzi Şahin’den müjde aldı. 25 kişilik Türkçe lise sınıfının açıldığına çok sevinen Büyükelçi hemen derslerin yapılacağı dershaneyi ziyaret etti. Yetkililer, olursa tam olsun düşüncesiyle dershane için Büyükelçiden bilgisayarlar istediler.


İkinci müjde Novak’ta verildi. Büyükelçi, yeni oklu binasının yapılacağına dair söz verdi. Ramazandan sonra projenin başlaması, ilkbaharda ise tamamlanması öngörülüyor.



Büyükelçi en zor anlarını Elefsi köyünde yaşadı. 50 hanelik köyde aileleri izin vermediğinden dolayı kızlar dördüncüden sonra okula devam etmiyorlar. Velileri kızlarını okula gödermeleri için ikna etmeye çalıştı.
Maalesef söz alamadı. Veliler köyümüzde erkekler eğitilmedi, kızlardansa eğitimli hiç olmaz düşüncesini hala paylaşıyorlar.


Elefsi ziyareti esnasında, yerel kıyafetlerle giyinmiş dört yaşındaki Özlem yanımızdan hiç ayrılmadı. Büyükelçinin konuşmalarından habersiz, neşeli yüzüyle objektifimize poz verdi. Zarif ellerine kına yaktığını düşündük. “Hayır. Ceviz toplamaktan” dedi kısaca.



Özlem, konuşmasada mahsun ve
güler yüzü, herşeye rağmen bir gün mutlaka hayal ettiği özlemlerine kavuşacağını ifade ediyordu.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."