Thursday 11 October 2007

Dİ CARLO: ÇABALAR ARTIRILMALI

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Rosemary DiCarlo Üsküp'te Başbakan Nikola Gruevski ile yaptığı görüşme sonrasında, ülke geçen yıl içinde insan kaçakçılığı, ekonomi ve dini cemaatlerle ilgili mevzuatta büyük ilerleme kaydetmekle birlikte ek reformların gerekli olduğunu söyledi. DiCarlo, "İktidar partileriyle muhalefet arasında siyasi bir uzlaşma sağlanmalı. Bu yalnızca NATO için değil, Makedonya'nın geleceği açısından da yararlı olacak," dedi.

Müsteşar yardımcısı, Washington Makedonya'nın NATO üyelik hedeflerini desteklemekle birlikte Üsküp'ün Yargı Konseyi'ni kurma çabalarını artırması, siyasi reformları hayata geçirmesi ve iktidardaki VMRO-DPMNE ile etnik Arnavut Demokratik Bütünleşme Birliği partilerinin liderleri arasında Mayıs ayında yapılan anlaşmayla ilgili pürüzleri gidermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gruevski buna cevaben yaptığı açıklamada, Makedonya'nın önümüzdeki yıl NATO'ya katılım daveti alacağını söyledi. Başbakan, nüfusun yüzde 90'ının İttifaka üyeliğe destek verdiğini belirtti.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."