Thursday 11 October 2007

HEDEFSİZ HEDEFE ULAŞMAK

Günümüz insanı, hedefsizliğinin kurbanı olmuştur. İnsan hedefsiz olunca, hele yönetici kadrolar onun çizdiği hedefsizlik tablosu çalıştığı ortama da yansıması kaçınılmaz bir gerçek. Bunu maalesef ve maalesef, her gün çalıştığım ortamda yaşamaktayım.

Bugüne kadar Makedonya Radyo Televizyonu’nun hedefi ne olduğunu hala anlamış değilim. Yeni iktidarla, göreve gelen her yeni yönetim koltuğa oturur oturmaz televizyonda “reformlar” gerektiği tezini savunarak sözde reformlar ve yeniden yapılandırma programını hazırlamaya başlar.

Reformlarda ilk düşünülen işten çıkarılacak işçi sayısı. Reformalara ulaşmanın en kolay yolu. Listeler yapılır. Bu arada iktidara yakın kişilerin korunma altına alınması unutulmaz. Listede ben varmıyım kaygısını taşırken. Sendika bir toplantı düzenler. Listeler hemen geri çekilir. Bu pratik Makedonya Radyo Televizyonunda yıllarca uygulanıyor, hem de büyük “başarıyla”.

Bu şartlarda çalışan gazetecilerin moral ve motivasyonunu bir de düşünün. Tabi ki ekmeğini çalışarak kazanmak isteyen ve mesleğin seven saygı duyan ve belli hedefe ulaşmak isteyen gazetecilerden bahsediyorum. Bu doğrultuda düşünenlerin sayısı çok az, maalesef.

Çoğunlukta olan kişilere hayatta yada çalıştığı mesleğindeki hedefin ne diye kendisine soru yöneltirseniz mutlaka “çalışmamak ama iyi para kazanmak” cevabı alacaksınız. Peki, bu insanlar neden hedefsiz. Kendine güveni yok yada yaptığı mesleği bilmiyor mantığı yürütmeniz en doğru olur diye düşünüyorum.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."