Monday 8 October 2007

MAKEDONYA’DAN REZİL HABER – TÜRK VE ZENCİLERE YASAKLAR

“Utrinski vesnik” (Sabah) gazetesi Baş ve Sorumlu Yazarı Erol Rizaov bugünkü köşe yazısında bir hakim sadece Türk olduğu için Hakimler Konseyine seçilmemesinin ne demek olduğunu analiz ediyor.

“Ekim 2007 yılında, 21 yüzyılın ilk yıllarında Makedonya dünyaya rezil bir haber gönderdi. Makedonya’nın bir hakimi sadece Türk olduğu için Hakimler Konseyi üyesi olamadı” diyor köşe yazısında Erol Rizaov ve devam ediyor:

“Bu dünyaya gönerdiğimiz en yeni nazi telgrafı. Hem de çok partili Makedonya meclisinden. Bu kararı iktidardaki VMRO DPMNE Partisi ve lideri Başbakan Nikola Gruevski aldı. Katil fermanı Brüksel’den en yoğun eleştirilerin alındiği dönemde yetişti. İktidar milletvekilleri, Abdülselam Kanzovski’nin Hakimler Konseyine seçilmesina karşı geldiler. Suçu sadece Türk olmak ve Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski tarafından teklif edilmesi. Farklı itirazları yok”.

“VMRO DPMNE bir zamanlarda Amerikada’ki Ku Klux Klan örgütüne benziyor. Orada zenciler yasaklandı. Makedonya’da ise Türkler” diyor Erol Rizaov, bugünkü köşesinde.

1 comment:

Nils said...

Hello! Greetings from Denmark!


"Dünya için üretiyoruz..."