Wednesday 31 October 2007

YUNAN BASINI : “ÜSKÜP’ÜN NATO ÜYELİĞİ ERTELENEBİLİR“

İsim sorunundaki çıkmaz devam ederse Üsküp’ün NATO üyeliği ertelebilir. Bunu bugün Yunanistan ‘ın Elevtoros Tipos gazetesi yazdı.Bu gazetenin danıştığı anonim diplomata göre Üsküp Makedonya ismini de içereceği bir billeşik ad kabul etmese büyük bir ihtimalle NATO üyeliği 2008 yılının Kasım ayında yapılacak ABD’de başkanlık seçimlerine kadar ertelenecek.

Yunan yönetimi veto baskısını kullanarak Makedonya’nın önümüzdeki yıl Nisan ayında yapılacak NATO zirvesine kadar isim sorunu konusunda görüşmelere devam edeceğini ümit ediyor. Makedonya yönetimi ise çifte isim formulünden vaz geçmiyor.

Bu formule göre uluslar arası alanda Makedonya ismi, Yunanistanla ikili ilişkilerde ise iki tarafın anlaşacağı bir isim kullanılacak. Bu gazete Üsküp yönetimin sırtına bıçak saplamaya hazır olmayan Amerikalıların elinde çözüm kilitin bulunduğunu yazdı.

Elevteros Tipos gazetesi ülkemizin NATO üyeliğinin ertelendiği takdirde Arnavutluğun üyeliği de büyük bir ihtimalle ertelenceği ve sadece Hırvatistan’ın NATO üyeliğe alıncağını öne sürdü.Bu gazeteye göre Makedonya ve Arnavutluk NATO kriterlerini yerine getirmek için daha çok çalışması gerekiyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."