Wednesday 22 October 2008

Derisine tırnağıyla not yazıyor

Marketten alınması gerekenleri unutmamak için kağıda yazmasına gerek yok. Herşeyi vücuduna not alabiliyor. Nasıl mı?

Süpermarketten alınması gerekenleri unutmamak için kağıda yazmasına gerek yok. Vücuduna tüm ihtiyaçları tırnaklarıyla yazıyor. 50 yaşındaki kadına 'yürüyen kağıt' diyorlar. Uzmanlar ise bunun bir cilt hastalığı olduğu konusunda hemfikir.

Çin'de Deri Hastalıkları Uzmanlığı Bölümü'nde de uzun zamandan beri tartışılan 'kağıt insan' sendromunun bir tür cilt hastalığı olmadığını söyleyen doktorlar, bunu 'garip' olarak nitelendiriyorlar sadece.Çin'in Chuang bölgesinde yaşayan Huan isimli kadın, parmaklarını kullanarak derisinin üzerine yazılar yazabiliyor. Tırnaklarını bir tür kalem gibi kullanan kadın, yazdıklarınnı bir süre sonra derisinin üzerinde belirdiğini ve tüm derisini bir defter gibi kullandığını söylüyor.

"En işe yaradığı zaman alışverişe çıktığım zamanlar. Derimin üzerine unutmamam gerekenleri not ediyorum, herhangi bir kağıda yazmama gerek kalmıyor. Kalem derdi de yok" diyor.

Bunu bir hastalık olan değerlendiren uzmanlar ise, dünyada bu sorunu yaşayan insanların çok nadir olduğunu belirtiyor. Durumun alerjik olabileceğini ifade eden Sandra Hsu, tıbbın bu konuya henüz yetersiz kaldığını ve şimdilik yapılabilecek bir şey olmadığını söylüyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."