Wednesday 22 October 2008

Jumbo Airplane Oteli

2006 yılı içerisinde Oscar Diös, İsveç'in en büyük uluslar arası hava alanı olan ve Stockholm'ün biraz kuzeyinde bulunan, Arlanda hava alanındaki kaçış yollarından birisinde, 1976 yılında yapılmış olan bir Boeing 747-200 yolcu uçağının, kullanılmaz bir halde beklediğini duymuş.

Bu Boeing 747-200, bir zamanlar Transjet ismindeki bir firma tarafından kullanılıyormuş. Bu uçak, 2002 yılında organizasyonel problemlerden dolayı uçması yasaklanana kadar, Dünya'nın etrafında bir çok tarifeli seferde yolculuk yapan insanları ve Hac görevlerini yerine getirmek için Mekke'ye uçacak olan Müslüman'ları taşımak için kullanılmış bir yolcu uçağıdır.

Bu soylu Boeing 747-200, bir zamanlar gerçekten bakımsız ve oldukça kötü bir durumdaydı. Fakat Oscar Diös, bu uçağın olasılıklarını önceden görebildi. Muhtemelen, o gün boyunca birden çok sayıda bardak içki içen Oscar Diös, aklına mükemmel bir fikir geldiğine karar verdi. Bu fikir de, bu eski Boeing 747-200'yi satın almak ve onu düşük maliyetli bir otel haline getirmekti.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."