Thursday 23 October 2008

Los Angeles'in Ortasında 100 Keçi Serbest Kaldı

Los Angeles Yeniden Geliştirme Ajansı liderleri, 4'üncü caddede ve Hill caddesindeki dik yokuştaki kalın otları yemeleri için 100 adet keçi kiraladı.

Ajans yetkilileri, keçilerin, benzinle çalışan iki ayaklı ot biçme makinelerinden daha ucuz ve çok daha çevre dostu olduğunu söylediler.
Ofis çalışanları ve oradan geçenler ayrıca, keçilerin bölgeye yayılıp otları yemelerini izlemenin çok daha eğlenceli olduğuna karar verdi.

Elektrikli bir çit, keçilerin etrafını kuşatarak, yokuşun aşağısındaki duvarın üstünden düşmelerini engelliyor. 71 yaşındaki Gonzales, kendisi olmadığı zamanlarda güvenlik görevlilerinin sürüyü izleme görevini yürüttüklerini söylüyor.

Bu keçilerin çoğunun dişi olduğunu söyleyen Gonzales, böyle bir seçim yapmalarının nedeninin hayvanların ot yemeye odaklanmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Gonzales ayrıca sürüdeki erkek keçilerin de iğdiş edilmiş olduklarını söyledi.

Nihayetinde, bu alan Kaliforniya Plaza kulesinin, kullanım alanı haline gelecek.

Öğle arasında Kaliforniya Plaza ofis çalışanları, bu küçük parka gelerek keçilere yakından baktılar. Keçilerden bazıları havaya zıplayarak ağaçtaki yapraklardan da tat almaya çalışıyorlardı.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."