Thursday 8 May 2008

304 gündür kürek çekiyor

10 aydır Pasifik Okyanusu'nda tek başına kürek çeken Erden Eruç yarın dünya rekoru kıracak.

Yolculuğunu Aktaş Group sponsorluğunda sürdüren ve yaklaşık 10 aydır Pasifik Okyanusu'nda tek başına kürek çeken Erden Eruç'un, 9 Mayıs itibariyle, okyanus geçişleri dünya sıralamasına göre ''en uzun süreli yalnız geçişlerde'' 305 günle birinci sıraya yerleşeceği, bu sürenin, ekip geçişlerinde dahi en uzun süre olarak dikkat çektiği bildirildi.

Pasifik Okyanusu'nu geçmek üzere Temmuz 2007'de Kaliforniya'daki Bodega Bay'den denize açılan Erden Eruç'un, 9 Mayıs itibariyle, okyanus geçişleri dünya sıralaması kayıtlarına göre ''en uzun süreli yalnız geçişte'' 305 günle birinci sıraya yerleşecek.

Eruç'un 9 Mayıs itibariyle toplamda denizde geçirdiği gün sayısı 433 olacak. Bu toplam sürenin sadece Pasifik geçişindeki gün sayısını kapsamadığı, Mayıs 2006'da Karayip Denizi'nde noktalanan Atlas Okyanusu geçişinde denizde geçirdiği gün sayısının da bu süreye dahil olduğu bildirildi.

Eruç'un ayrıca, Atlas Okyanusu geçişiyle, 1896 yılından beri okyanusu kürekle geçmeyi başaranlar arasında 151., Atlas Okyanusu'nu doğudan batıya tek başına geçenler arasında ise 33. sırada yer aldığı duyuruldu.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."