Saturday 10 May 2008

Dünyanın en yaşlı gorili

Dünya'nın en yaşlı gorili, donmuş meyveli 4 katlı pasta ve muz ile 55. yaş gününü kutladı.

Dallas hayvanat bahçesindeki Jenny'nin bakıcıları, eklemlerinde ve görüşünde bazı problemler olduğunu fakat oldukça yaşlı bir gorile göre çok iyi göründüğünü söylüyorlar.

Hayvanat bahçesinin yetkili müdürü Todd Bowsher, bunun çok büyük bir ilerleme; hayvan bakımında, tedavisinde, beslenmesinde ne kadar geliştiğimizin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Dünya'nın etrafındaki 700 enstitüdeki hayvanlar hakkında kayıt tutan Uluslar arası hayvan cinsi bilgi sisteminin kayıtlarına göre Jenny Dünya'nın en yaşlı gorili.

Vahşi doğada goriller yaklaşık 30-35 yıl yaşar. Fakat hayvanat bahçelerindeki sağlık hizmetleri ve yırtıcılardan korunma sayesinde gorillerin ömürleri uzadı.

Jenny, 1965 yılında bir dişi yavru Dünya'ya getirdi. Fakat kimse neden tekrar hamile kalmadığını bilmiyor.

Jenny'nin bakıcıları, onun oldukça tatlı fakat biraz otoriter olduğunu söylüyor. Jenny 1953 yılında Afrika'nın vahşi doğasında Dünya'ya gelmiş ve 1957 yılında hayvanat bahçesine getirilmiş.

97 kg'lık goril, hayvanat bahçesindeki 4 gorilden birisi. Jenny'nin bu uzun yaşama sahip olmasını sağlayan ne? Jenny hiçbir şey söylemiyor fakat vejetaryen diyetinin etkili olabileceği düşünülüyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."