Tuesday 13 May 2008

Dev İnek

Dev inek Chilli, Britanya'nın en büyük sığırı olarak rekorlar kitabına girmeyi planlıyor. Siyah beyaz frize sığır, 1.95 civarı boya ve bir tonun üzerinde bir ağırlığa sahip. Birçok at onun yanında cüce gibi kalıyor, küçük bir fille aynı boya sahip ve sığır arkadaşlarının üzerinde 120 cm'lik gölge oluşturuyor.

Ancak bu iri endamına rağmen, Chilli gün içerisinde sadece çimenlikler üzerinde otluyor.

9 yaşındaki Chilli güçlendikçe güçlendi ve çalışanlar dev ineğin, Britanya'nın en uzun ineği rekorunu kıracağına inanıyor.

Ayrıca resmi unvanı alarak Guinness rekorlar kitabına girme planları yapıyorlar.
Barınağın müdürü Naomi Clarke, "Chilli büyümeye başladığında, diğer ineklerden daha büyük olduğunu fark ettik" dedi.

Ayakta dururken yerden omzuna kadar olan uzunluk 1 metre 95 santimetreyi buluyor, kafasını dik tuttuğundaysa inanılmaz bir boyuta ulaşıyor.

Guinness rekorlar kitabına başvuru yaptık ve onun bu unvanı alacağına eminiz, diyor.Bir sebepten dolayı, bir çiftçi Chilli ve kardeşi Jubilee'yi istemedi ve onları 9 yıl önce barınağın kapısına bıraktı.

O zaman sadece 6 günlüktü ve geçen yıllarda gittikçe büyümesine rağmen o zamanlar o kadar da büyük gözükmüyordu.Barınağa gelen insanlar, onun diğer inek ve boğalara göre ne kadar büyük olduğuyla ilgili yorumlar yapıyorlar.

Bir tonun üzerinde bir ağırlığa sahip olmasına rağmen barınakta bulunan diğer inekler kadar şişman değil, hatta zayıf bile denebilir. Oldukça arkadaş canlısı ve nazik bir inek, onun hak ettiği rekoru kıracağını umut ediyoruz, diyor barınak çalışanları.

Guinness Rekorlar Kitabı sözcüsü: Chilli ile ilgili yapılan başvurunun kabul edildiğini ve araştırma altında olduğunu söyleyebilirim, şeklinde konuştu.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."