Thursday 8 May 2008

Tek lokmada kedi yutan piton

Bu olağanüstü röntgen filmi, bir kediyi tek lokmada yutan piton yılanının midesinde, yutulan kedinin iskeletini gösteriyor.

Avustralya'nın kuzey tropik bölgesindeki bir bahçeye giren ölümcül piton 8 haftalık yavru kedi Kohl'u bir lokmada midesine indirmiş.

Kedisini beslemek için dışarı çıkan 14 yaşındaki Taara McLaren bu şişkin mideli yılanı bulmuş.

Kohl adlı yavru kedinin kafa tasının 1.5 metrelik piton yılanının kafasından 3 kat daha büyük olmasına rağmen sürüngen, kurbanını boğarak öldürdükten sonra çenesini esneterek avını yutabilmeyi başarmış.

Aynı anda doğan diğer yavrular ve 5 yetişkin kedi bu yılanın saldırısını engelleyememişler.

Kedileri her gün beslediklerini ve yiyecek vermek için dışarı çıktıklarında hepsinin birden koşarak etraflarını sardıklarını anlatan Kedilerin sahibi Asha McLaren, o gün favori kedisi Kohl'un bu kedilerin içinde olmadığını görmüş. Kızı ise arka bahçelerinde yılanı bulduğunda yılanın kediyi yemiş olabileceğini anlamış ve annesini çağırmış.

Bayan McLaren, diğer kedileri çabucak eve aldıklarını ve bahçelerinde bulunan pitonu yakalaması için hemen yılan yakalayıcısı Gordon Canning'i aramışlar.

Canning, bir pitonun kediyi avlamasının alışılmadık bir durum olduğunu söyledi.
Kedinin bu yırtıcıya karşı hiçbir şansı bulunmadığını da dile getiren Canning, bu yılanların kurbanlarını ölene kadar sıktıklarını ve öldürdükleri avlarını bütün olarak yuttuklarını söyledi.

Canning, yılanın yuttuğu avını sindirene kadar Yarrawonga'daki Ark Hayvan Hastanesi'nde tutulacağını söyledi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."