Friday 9 May 2008

Gerçek beygir gücüyle çalışan araba

Naturmobil'e ilk baktığınızda modern bir posta arabası olarak size normal görünüyor, ancak arabanın arkasında koşu bandı üzerinde duran atı görünce şüphelenmeye başlıyorsunuz.

Naturmobil, gerçek beygir gücüyle çalışan bir araç, çünkü diğer modern araçlar gibi değil gerçekten beygir gücüyle çalışıyor.Naturmobil, çevreyi kurtarmayı sembolize eden bir araç ve fosil yakıta ihtiyaç duymayan bir aracın yapımının ne kadar kolay olduğunun da ispatı.

Tek ihtiyacınız olan, güçlü bir at ve biraz hayal gücü.Naturmobil'in nasıl çalıştığına gelirsek: at taşıyıcı bandın üzerinde bulunuyor, hava basınçlı sistem ön tarafı biraz kaldırıyor, bu sayede at doğal bir şekilde yürümeye başlıyor.

Atın yürüyerek çıkardığı güç, 36 çarktan oluşan bir dişli kutusuna gidiyor ve aracın hızının 25/30km'ye çıkmasını sağlıyor, dümdüz devam eden uzun bir yolda bu hız 70-80km'ye kadar çıkıyor.Ve at için endişelenmenize gerek yok, aracın resmi sitesindeki açıklamaya göre, süspansiyondaki algı sensörleri sayesinde, atın ısısı çok fazla yükseldiğinde, yada at çok yorulduğunda doğru akım motoru duruyor ve Naturmobili sabit bir hızda tutuyor.

At ayrıca çeşitli gıdalara ve suya sahip araçta dışkı imha etme sistemi bile mevcut, yani anlayacağınız hayvanın rahatı yerinde. Çevre dostu araçların gerçek bir hayranıyım, ne kadar çılgınca da olsa herhangi bir prototip benden derin bir takdir kazanıyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."