Tuesday 13 May 2008

Bu kızın tam 3 kalbi var

Leanne Nicholson, 12 yaşına kadar çok sağlıklı normal bir yaşam sürdü. Ancak vücuduna giren tanımlamayan bir virüs Nicholson'ın kalp zarını hedef alarak hastalanmasına neden oldu. Küçük kıza, kalp yetersizliğine neden olan kalp kası bozukluğu olarak tanımlanan kardiyomiyopati teşhisi kondu.

Bu hastalık yüzünden pek çok kez kalp krizi geçiren Leanne Nicholson'a 2002 yılında beyin kanamasından ölen genç bir kadının kalbi nakledildi. Ancak kısa bir süre sonra vücut kalbi rededince Nicholson ve ailesi için geçmiştekinden de korkunç kabus gibi günler başladı.

Uzun süre kalp yetmezliği ve eskisinden daha korkunç kalp krizleri geçiren Nicholson'ın vücudu bir süreden sonra tamamen iflas etti. 18 yaşından kısa bir süre önce doktorları tüm ümitlerini keserek ailesine Leanne'in ancak 30 gün yaşayabileceğini söylediler. İyileşmesi için gereken kalp tranplantasyonu için gerekli donör bulunamamaktaydı.

Ancak şans Nicholson'a son bir kez gülümsedi ve milyonda bir rastlanan şey gerçekleşti. Araba kazasında ölen 35 yaşındaki bir erkeğin kalbi genç kıza uymakta idi. Derhal yapılan transplantasyonla çocukluğundan beri ilk kez sağlığına kavuşan Nicholson şu an yaşayacağı yeni yılların mutluluğu içinde.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."