Sunday 5 August 2007

21. YÜZYILDA İÇME SUYU REZALETİ

Radoviş, Makedonya’nın doğusunda büyük bir kent….Ali Koç ve Kocali ise Radoviş belediyesine bağlı iki köy… Gururla "TÜRKÜZ" diyen de insanları...

Nüfusu 1000 civarında, genelde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlar…Devletten tamamen unutulmuşlar. Çok güzel Türkçe konuşuyorlar, çanak antenleri ile umutlarını bağladıkları Türkiye’yi izliyorlar, ancak çaresiz ve yoksullar. O güler yüzlü, şirin çocuklar, Ahmet, Mustafa, Sevim, hep bir beklenti içinde...Daha iyi günleri, kimselerin gelip dertlerine ortak olmalarını… Çoğunun, ayakkabı bile yok ayaklarında, kıt kanaat geçiniyorlar. Kız çocukları, geleneksel yöre kıyafetleri ile bir defile yapıyorlar ki, sormayın gitsin…

Geçen hafta vatandaşlarımızın yardımına Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) yetişti ve yıllarca süren çile sona erdi. 21. Yüzyılda, Ali Koç ve Kocali köyleri İÇME SUYUNA kavuştu. Makedonya devletinin çoktandır yapması gerektiğini TİKA yaptı.

İçme suyu sıkıntısını gideren projenin tamamlanması dolayısıyla Ali Koç ve Kocali köylerinde, geçen hafta adetta bayram havası esti.

Bu bölgelerde yıllarca su sorunu yaşanmaktaydı ve bu problem bölge halkının farklı alanlarda daha büyük problemler yaşamasına sebep olmaktadır. Sağlık, sosyal ve Makedonya Türklerinin kanayan yarası göç bunlardan bazılarıdır.

Buz gibi soğuk ve lezzetli Balkan suyunu ilk olarak İçme suyu sisteminin açılış törenlerine katılan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Danışmanı Ahmet Davutoğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Taner Karakaş tattı.

TİKA ve beraberindeki heyetin Doğu Makedonya ziyareti esnasında objektivlerimizi ilginç kareler kaydedildi.

En mutlu günlerinde birini yaşayan Türkiye Başbakanı danışmanı Davutoğlu, törenler esnasında yöre kıyafetleri ile giyinmiş bir çocuğu kucağına alarak bol bol sohbet etti.

TİKA başkanı Hakan Fidan ise yöre halkının hazırladığı poğaçaları çok beğendi.

3 comments:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com said...

İlk yazıları okurum ilk defa geldiğim blogta. Güzel bir konuya değinmişsiniz ama keşke TİKA onlardan önce Doğu illerimize de bir baksaydı. Sanıyorum ki Doğu'da da hâlâ susuz köylerimiz var...

yagmurunsesi said...

Esref Saati 39. Bölüm Dizi iZLemek icin tıkla Arka Siradakiler 53. Bölüm Dizi izlemek icin tıklayın Doludizgin Yillar 13. Bölüm izle online Dizi iZLe izlemek icin tıkla Kurtlar Vadisi Pusu 49. Bölüm Fragmanı Cok Güzel Hareketler 14. Bölüm Dizi izle izlemek icin tıklayın ve izleyin Kurtlar Vadisi Pusu 49. Bölüm izle online izle Dudaktan Kalbe Dizisi 52. Bölüm İzle tıkla ve izle Elveda Rumeli Dizisi 50. Bölüm 50 online canlı izle Heroes Sezon 3 Bölüm 11 S3E11

Profesyonel Boya said...

Başakşehir Poliüretan Çıta Ustası
Başakşehir poliüretan çıta ustası arıyorsanız ve aklınızda şu sorular varsa yazımızı okuyunuz ve daha fazla bilgi için bizi arayınız. Poliüretan çıta nedir? Duvar çıtalama için poliüretan madde dayanıklı mıdır? Poliüretan duvar çıtası boyanabilir mi? Duvar çıta fiyatları nedir?
Yılların tecrübesi ile profesyonel boya hizmet ekiplerimiz size bir günde teslimat iş yapsınlar istiyorsanız 05511081885 numaradan 7/24 arayabilirsiniz.


"Dünya için üretiyoruz..."