Monday 20 August 2007

MUHALEFET BAŞBAKAN GRUEVSKİ’Yİ ADOLF HİTLER'E BENZETTİ

Parlamento, uzun, zaman zaman budala ve dolandırıcı gibi sözlerin kullanıldığı gergin tartışmaların ardından eski Başbakan Vlado Buçkovski'nin yargı dokunulmazlığını kaldırdı. Savcılar anamuhalefet milletvekilini 2001 yılında imzalanan ve ülkeyi yaklaşık 3 milyon avro zarara uğratan bir savunma sözleşmesiyle ilgili olarak suçluyorlar.

Eski Genelkurmay Başkanı Metodi Stamboliski, yerel bir özel şirkete ihtiyaç duyulanın üç katı kadar tank yedek parçası sipariş etmekten yargılanıyor. Eski Başbakan Buçkovski o tarihte savunma bakanı olarak görev yapıyordu. Polis 1 Ağustos günü Başbakan Vlado Buçkovski'yi yaklaşık 3 milyon avro parayı zimmetine geçirmekle suçladı.

O tarihte savunma bakanı olarak görev yapmakta olan Buçkovski'nin Ekim 2001 tarihli bir tank yedek parça satınalım anlaşmasında görevini kötüye kullandığı iddia ediliyor. İddianameye göre, MZP-FOP adlı şirkete gitmesi gereken bakanlık fonları Buçkovski ile şirket müdürüne ait özel bir hesaba gitti.

Meclis oturumunda muhalefet milletvekilleri genelde, iktidarın, organize suç ve rüşvete karşı mücadelede seçici bir yaklaşım yürüttüğü suçlamalarında bulundular.

Anamuhalefet lideri Radmila Şekerinska ise iktidarın kendisinden farklı düşünenleri korkutmak istediğinin altını çizerek başbakan Nikola Gruevski’yi Adolf Hitler’le kıyasladı.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."