Wednesday 21 November 2007

ANNA FRANK’IN AĞACI BİR KEZ DAHA KURTULDU

‘Hatıra Defterı’ ile kuşaklar boyu umudun simgesi olan Anna Frank’ın Amsterdam’daki evinin önünde bulunan kestane ağacı bir kez da kesilmekten kurtuldu.

Amsterdam kent yönetimi Mart ayında 150 yıllık ağacın, çürüdüğü ve kamu açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle kesilmesini kararlaştırmıştı. Ekim ayında Anna Frank’ın kestane ağacının kesilme kararı ertelenmiş, ancak geçen hafta, Amsterdam kenti yönetimi ağacın bu sabah kesilmesi kararı çıkarmıştı.

Çeşitli doğa koruma grupları kestane ağacını kurtarmak için mahkemeye başvurdular.

Talebi inceleyen Yargıç Jurjen Bade, dün, ağacın âcil tehlike oluşturmadığına karar verdi ve ağacın kesilmesinden farklı seçeneklerin araştırılmasını istedi.

ÖZGÜRLÜK SİMGESİ

Kesilmesi büyük tartışmalar yaratan kestane ağacı, 2. Dünya Savaşı sırasında, kanal kıyısındaki bir deponun çatı katında Nazilerden saklanan Yahudi ailenin kızı Anna Frank için bir umut simgesi olmuştu.

1944 Ağustos’unda tutuklanıncaya dek 25 ay süreyle evden çıkmayan ve anılarını ‘Hatıra Defteri’ne yazan Anna Frank’ın, çatı katından, kanal kenarındaki kestane ağacını seyrettiği pencere, karartılmamış tek pencereydi.

1 comment:

Anonymous said...

Anna Frank değil Anne Frank olması lazım.


"Dünya için üretiyoruz..."