Friday 2 November 2007

ÜSKÜP’TE PKK TERÖRÜ LANETLENDİ

Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Teröre hayır sloganlarının yanı sıra şehitler için okunan Fatiha ile bugün Başkent Üsküp’te Makedonya Türkleri, Türkiye’de yaşanan terörist saldırıları sert bir dille kınadılar.

Makedonya Türk sivil toplum teşkilatları ve Makedonya’nın dört bir yanından katılan çok sayıda vatandaşın katıldığı mitingde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Makedonya Cumhuriyeti marşı ve Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşının okunması ile başlayan mitingde yapılan konuşmalarda Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne vurgu yapılarak birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Mitingi örgütleyen Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği Başkanı Fadil Hoca, Türkiye’de yaşanan olaylara Makedonya Türklerinin tepkisiz kalamayacağını belirtti.

Mitingde Türkçe, Makedonca ve Arnavutça okunan beyanamede Makedonya vatandaşı olan Türkler’in, Türkiye ve dünyada terörizmi lanetlemek için bu mitingi düzenledikleri, PKK terör örgütünün ise insanlığın ilk duşmanı olduğu belirtildi.

Mitingden, ayrıca terörizme ortak bir tanımlanmanın belirlenmesi, terörizmle ilgilenen uluslararası hukukta eksikliklerin giderilmesi, terörizmle mücadelenin her ülkenin hukukuna dahil edilmesi ve terörü destekleyen ülkelere karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi istenildi.

Büyük alkışla onaylanan miting beyannamesinde, ihtiyar, kadın ve çocuklara saldırmakla sivil halk arasında fark yamadığını gösteren PKK’nın terörist saldıralarına dur denilmesi için zamanın geldiği vurgulandı.

Makedonya meydanının kırmızı beyaza boyandağı mitingde, Taş köprüsünde asılan Türk bayrakları da dikkat çekti.

Terörün lanetlendiği mitingde Makedonya’nın dörtbir yanından olduğu gibi Bulgaristan ve Kosova Türkleri de katıldılar.

Mitingle ilgili video haberi http://erdemahmet.blogspot.com/ adresinden izleyebilirsiniz.....

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."