Thursday 22 November 2007

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÜSKÜP BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN MEDYALARA TEPKİ

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Makedonya medyalarında PKK/KONGRA-GEL örgüt mensuplarına “terörist” yerine “isyancı” veya “savaşçı” olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi. Elçilik tarafından, MRT İcra Müdürü Boris Stavrov’a gönderdiği yazılı açıklamada şunlar belirtiliyor: “Çeşitli basın organları PKK/KONGRE-GEL’in Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye karşı düzenli olarak yürüttüğü faaliyetlere atıfta bulunurken, örgüt mensuplarının “terörist” yerine “isyancı” veya “savaşçı” olarak nitelendirmektedir. Batılı haber ajanslarından alıntı yapılırken veya bu konuda haberler hazırlanırken, PKK/KONGRE-GEL teröristlerine bu terimle atıfta bulunmanın, örgütün yürüttüğü propaganda faaliyetlerine kanmak ve bunlara alet olmak anlamına geldiği dikkattinize getirmek isteri.

Açıklamada, çeşitli medyaların, Türkiye’nin terörizmle mücadelesine ilişkin haberleri aktarma tarzında diğer bazı hatalar da bulunduğunun altı çizilmektedir. Müdürün adresine göderilen yazıda “birçok medya organının, Türküye Büyük Millet Meclisin’ce 17 Ekim tarihinde kabul edilen tezkerenin sebepleri ve terçrist örgütün Irak’ın kuzeyindeki faaliyeleri hakkında bilgi sahibi olmadığı anlaşılmaktadır” sözlerine yer verilmektedir.

Yazılı açıklamada PKK, 1978 yılında kurulan ve 1984 yılından itibaren terörist faaliyetlerine başlamış olan, Türkiye’nin parçalanması süretiyle Marksist – Leminist bir Kürt devleti kurmayı amaçlayan bir terör örgütü oladuğu hatırlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği yazısında “bu tür propagandalara kulak vermeyeceğinizi ve bu konudaki gelişmeleri aktardığınızda yukarıda özetlediğim bilgilere ve esasen uluslararası toplum ve çeşitli hükümetlerce tereddütsüz kabul gören gerçeklere özel bir dikkat göstereceğinizi umuyorum” sözleri yer almaktadır.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."