Saturday 24 November 2007

FARELER EN PAHALI RESTORANI KAPADI

Geçtiğimiz hafta içinde 25 bin dolara servis ettikleri tatlıyla dikkatleri üzerine çeken Serendipity 3 adlı New York restauranı, belediye sağlık ekiplerince, temizlik kuralları ihlali olduğu gerekçesiyle kapatıldı.

Restoranda yapılan denetimlerde başta fareler, hamam böcekleri ve sinekler olmak üzere birçok sağlık riski oluşturucu sebepten dolayı kapatılma kararı verildi. "Serendipity 3" adlı restoran geçen hafta içinde bir kasesi 25 bin dolara "Frozen Haute Chocolate" isimli tatlısını medyaya tanıtmıştı.

“Serendipity 3' adlı pastanenin sahibi Stephen Bruce, lüks mücevher mağazası “Euphoria New York' ile işbirliği yaparak hazırladığı “Frrozen Haute Chocolate' adlı tatlıya 25 bin dolar fiyat biçti ve dünyanın en pahalı tatlıları listesinde zirveye oturmasını sağladı.

Tatlıda, 5 gram, yenilebilir 23 karat altın bulunuyor. Yenilebilir altınla çevrelenmiş bir kadeh içinde sunulan tatlının dibinde de 1 karat elmasla süslü 18 karatlık altın bilezik yeralıyor.

Dünyanın en pahalı tatlıları listesinde Türk yapımı bir tatlının bulunması da dikkat çekti. 1000 dolara satılan altın kek, dünyanın en özel tatlıları arasında yerini aldı. İşte dünyanın en pahalı diğer tatlıları…

1- 25 bin dolara satılan “Frrozen Haute Chocolate”


2- Sri Lanka’da Wine3 Restoranında satılan 'The Fortress Aquamarine' Fiyatı: 14,500 dolar


3- 'Saint Louis Brownie' Atalantic City'de Brûlée'de satılıyor. Fiyatı: 1000 dolar


4- 'Altın süslü dondurma', Serendipity 3'te servis ediliyor. Fiyatı 1000 dolar. Yenilebilen altın
yapraklarıyla sunuluyor ve dünyanın en pahalı dondurması olarak kabul ediliyor.


5- 'Sultan’ın Altın keki' Çiragan Palace Kempinski'de servis ediliyor. Fiyatı 1000 dolar. Sultanların çok özel günlerde hazırlattığı söylenen bu kekin çevresindeki 24 ayar altın yaprakların hazırlanması 72 saati alıyor. Sultan'ın altın keki, el yapımı gümüş bir tepside ve altın damgalı bir kutuyla servis ediliyor.

1 comment:

Cocukla Cocuk said...

Belki de Ratatouille filmi gerçekleşmiştir, fareler yapıyordur tatlıları. İşin şakası bir yana da pahalı restoranların içler acısı hali düşündürücü.


"Dünya için üretiyoruz..."