Thursday 15 November 2007

GREV SON ÇARE

Makedonya Radyo Televizyonu sendikası kayıtsız şartsız MRT’nin iki icra müdürünün istifa etmesini istedi.

Sendika greve başladıklarını açıklayarak “bir hafta zarfında icra müdürleri istifa etmezse ve sanasyon programı uygulanması durdurulmazsa grev radikalleşecek ve programlar yayınlanmayacak” şeklinde konuştu.

Makedonya Televizyonu Sendikası kamu servisinin sanasyon programının herhangi bir ayrıntılı analiz yapılmadan hazırlandığını işaret ederek en büyük ihlallerin azınlıkların programlarında ve teknik bölümde yapıldığını vurguladılar.

Sendika Başkanı Lubica Puçareviç, örnek olarak Türkçe Programlarını göstererek “bir düşünün Türk Programı 16 kişiden, yeni sanasyon programı ile sadece dört kişi kalacak, bu sayıyla program yapmak imkansız” diye konuştu. Hatırlanacağı üzere Türkçe programları günde 2.5 saat yayın yapmaktadır.

MRT Sendikası, grev yapmak dışında başka seçeneklerinin kalmadığının altını çizerek kamu servisten Televizyonun yerel bir medyaya dönüştürülmesi istenildiğini vurguladılar. Sendika üyeleri MRT’nin başına işini bilen uzmanların getirilmesini savunarak MRT’nin yeni ve daha fazla kadroya ihtiyacı olduğunu belirttiler.

MRT’den yılın sonuna kadar 339 kişinin işten olması gerekiyor. Sendikanın hesaplarına göre işten atılmalarla MRT ayda 17 bin avro tasaruf edecek. Sendikaya göre bu rakam komik ve bir o kadar da acı verici.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."