Wednesday 7 November 2007

MAKEDONYA’DA SİLAHLAR YİNE KONUŞTU

Polisin Şar Dağında’ki köylerde silahlı bir grupa karşı başlattığı operasyonda 6 kişi öldü, 12 kişi ise tutuklandı.

Sabah saatlerinde başlayan ve “Dağ fırtınası” adı verilen operasyonda bir kaç ay önce Kosova’nın Dubrava ceza evinden kaçan Ramadan Şiiti ve Nazi lakabiyla bilinen Lirim Yakupi’nin yakanlanmasının amaçlanıyor. Polis kaynaklarından alınan haberlere göre Ramadan Şiiti, sağ olarak polisin eline geçmemesi için elindeki bombayı patlatmış.

Bu silahlı grubun aylarıdır bu bölgelerde saklandığı biliniyordu. Brodets köyündeki bir evden polise ateş açıldığı da bildiriliyor. Makedonya ve Kosova’nın Arnavutça yayın yapan medyası yaralılardan söz ediyor. İçişleri Bakanlığı polis güçlerinden ölen yada yaralanan olmadığını açıkladı.

Operayona polis helikopterin katıldığı ve polisin Şar Dağındaki tüm köylerde giriş ve çıkış yollarını kapattığı öğreniliyor. KFOR bu operasyonun başlamasından sonra Makedonya’yla sınır kontrolünü göçlendirdi. KFOR’un Amerikan generali Con Davoren Kosova’daki Amerikan güçlerin seferbirlik durumunu artırdığı ve bu çatışmaların Kosova’ya sıçramasına izin vermeyeceğini söyledi.

Geçenlerde Makedonya ve Kosova emniyet müdürleri Kosova'nın nihai statüsünü belirleme amaçlı çabaların yol açtığı gergin ortamdan faydalanmaya çalışan suç çetelerine karşı çabaları hızlandırmaya karar verdiler.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."