Sunday 2 November 2008

Bilgi Yüzüğü

Bu ürün, yeni tanışan insanların ilk karşılaşmalarında birbirleri hakkındaki temel bilgileri el sıkışma esnasında karşılıklı olarak bir nevi değiş tokuş edebilmeleri için tasarlanmış.

Göçebe yaşam tarzının en temel özelliği ise sık sık seyahat edilmesi, bu günlerde ise insanlar oldukça kolay bir şekilde ve sıkça seyahat ediyor. Seyahat ederken yeni insanlarla tanışma şansınız artarken yine aynı zamanda sosyal çevrenizi de genişletme fırsatına sahip oluyorsunuz. El sıkışmak artık adet haline gelmiş bir selamlaşma hareketi.

Bilgi transfer işlevi oluşturmak el sıkışma hareketini bir adım ileriye taşıyor. İnsanlar ilk karşılaşmalarında el sıkışırlarken, parmaklarında takılı olan yüzükler yeterince yakın mesafeye gelince işleme başlıyor. Yüzükler, el sıkışma devam ederken takan kişilerin bilgilerini değiş tokuş ederek saklıyor. Ne kadar çok insan tanışırsa o kadar çok bilgi transfer oluyor.

İnsanlar tanıştıkları insanlar listesine göz atarken, kart da yüzükte saklanmış olan temel bilgileri ekrana yansıtıyor. Güç kaynağı insan vücut ısısından besleniyor, bu sebeple herhangi bir kabloya gerek yok.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."