Saturday 22 November 2008

Sınırlarda Yaşamak

Bu üç yerleşim bölgesinde, 'Sınırlarda yaşamak' deyimi gerçek bir anlam kazanıyor. İspanya'nın Malaga kentinde bulunan Ronda kasabası, oldukça popüler olan ve çok fazla turist çeken bir bölgedir.

100 metre derinliğindeki bir uçurum şeklindeki El Tajo adındaki boğaz, eski kasabayı yeni kasabadan ayırıyor. El Tajo boğazını, üstünde inşa edilmiş olan 3 ayrı köprüyle geçmeniz mümkündür. Bu köprülerin her biri, farklı bir tarihi çağda inşa edilmiştir. Bunlar, Roma çağı, Fas çağı ve 18. Yüzyıl çağıdır.

Fransa'nın Corsica kentinde bulunan Bonifacio kasabası, Corsica'nın en güney ucunda, bütün zamanlar boyunca sert rüzgarların ve dalgaların, saldırılarına dayanmaya çalışırken yavaş yavaş eriyip giden, kireç taşlarından oluşmuş bir uçurumun üstüne inşa edilmiş olan, olağan üstü güzellikteki bir liman kasabasıdır. Bütün bir yüzyıl boyunca, orduların donanma limanı olan Bonifacio kasabası, günümüzde artık Dünya'nın dört bir yanından gelen, oldukça pahalı yatların demirlendiği, küçük bir marina haline gelmiştir.

İspanya'nın Catalonia kentinde bulunan Castellfolit de la Roca kasabası, İspanya'da bulunan en küçük kasabalardan birisidir. Bu kasaba, yaklaşık bir kilometre boyunca uzanan ve 50 metre yüksekliğindeki bir bazalt tabakasının üstüne inşa edilmiştir. Bu kasabanın kenarlarındaki uçurumlar, kasabanın hemen yanından akan iki nehrin neden olduğu, erozyon sonucu ortaya çıkmıştır.

9 comments:

Catering said...

sitenizi beğendim teşekkürler.başarılarınızın devamını diliyorum.

tüp bebek said...

siteniz gerçektende çok faydalı olmuş.

dönerci said...

teşekkürler admin.

buderus kombi servisi said...

harika olmuş paylaşımlarınız.

termoteknik kombi servisi said...

güzel bir paylaşım

ariston kombi servisi said...

tebrikler.

lazer epilasyon said...

böyle faydalı bir site hazırladığınız için teşekkür ediyorum.

flash oyunlar said...

çok sağolun...

depresyon tedavisi said...

çok güzel görünüyorlar teşekkür ederim paylaşımınız için..


"Dünya için üretiyoruz..."