Tuesday 11 November 2008

İyi Geçirilmiş Bir Gün, Mutlu Bir Uykuyu Getirir

Leonardo Da Vinci'nin en mükemmel yöntemlerinin bilgisine sahip bir nesne, çok az bir açıklamaya ihtiyaç duyar. Da Vinci Çalar Saati, kullanıcının Rönesans Dönemi sanatçısı tarafından icat edilmiş 3.5 saat uyku planına yardımcı olarak, saati kullanan kişinin 21 saat uyanık kalmasını ve tamamıyla uykusuzluk hissetmeden günü geçirmesine yardımcı oluyor.

Tasarımcı Marc Owens saati şöyle açıklıyor: "Da Vinci Çalar Saati, çok basit bir sisteme dayanarak çalışıyor. Dot Matrix görüntüsü, her zaman Uykuyu ya da Uyanıklığı gösteriyor.Ürün ilk kez açıldığında görüntü Uyanık kelimesini gösterecek. Bu kelime 3saatliğine gösterimde kalıyor. Bu noktada saat, Uyku kelimesini göstermek üzere görüntüsünü değiştiriyor ve yüksek sesli bir alarm bu değişikliği vurguluyor.

Bu, kullanıcı alarm-sıfırlama butonuna basana kadar çalmaya devam ediyor. Uyku kelimesi 30 dakika boyunca gösteriliyor ve bu dakikadan sonra görüntü tersine dönüyor ve uyanık kelimesini gösteriyor. Bu dakikada alarm da çalarak bir değişikliğin olduğunu haber veriyor.

4 saatlik döngü, 24 saatlik periyot boyunca kendisini 6 defa tekrar ediyor ve saat kapatılana kadar bu döngüyü sürdürmeye devam ediyor. Eğer kullanıcı, saat tarafından verilen talimatları yerine getirirse 21 saatlik bir günün keyfini çıkarma şansına sahip olabilir. Bu deneyim normalde yaşayacaklarından çok daha az bir yorgunlukla 21 saatlik gün yaşanabiliyor."

Bu şekilde yaşayan bir insanın hayati mükemmel derecede planlı mı oluyor? Bu insanın böyle bir hayatı yaşamasının imkanı yok hele de sosyal etkileşim içeren günlük düzenli aktiviteler yaparak çalışıyorsa. Öte yandan, projenin üstünde gece gündüz güncellemeleri yapılabilir ve tüm saatler, sezginin ya da zekanın mükemmel anı için hazır hale gelebilir.

10 comments:

flash oyunlar said...

sayfanızı çok beğendim, başarılar.

çekmeköy kombi servisi said...

harika olmuş gerçektende..

baymak kombi servisi said...

teşekkür ediyorum.

kombici said...

ellerinize sağlık..

kısırlık tedavisi said...

evet güzelmiş..

dönerci said...

muhteşem bir blog hazırlamışsınız tebrik ediyorum...

Tabldot Yemek said...

teşekkürler çok beğendim..

gebelik takibi said...

paylaşımlarınız için teşekkürler..

demirdöküm kombi servisi said...

başarılarınızın devamını dilerim.

lazerli tedavi said...

teşekkür ederim paylaşımınız için..


"Dünya için üretiyoruz..."