Saturday 8 November 2008

Modern Dolmakalem

Dolmakalemler, enetellektüellik katarlar fakat bu kalemler artık tarihe karışamaz mı? Demek istediğim tek ihtiyacınız olan bir monokl, bir melon şapka, bir tüvit ceket ve işte hazırsınız. Bu dolmakalem tasarımın Viven Muller, eşsiz yazma aracını güncelliyor ve yeniliyor. Burada ergonomiklik pek düşünülmemiş olabilir ama sadece masamda durması yeter çünkü çok hoş gözüküyor.


Dolmakalemin tarihi


Dolmakalem, bir yazma aracıdır. İçine mürekkep doldurulan bir depo, altın ya da paslanmaz çelikten yapılmış bir uç (yazma ucu) ve mürekkebi uca ileten hava delikleri ile akıntı kanalları sisteminden oluşur. Mürekkep besleme sisteminde, kılcal etki ve yüzey gerilimi gibi doğal olaylardan yararlanılır, Batı'da patenti 150 yılı aşkın bir süre önce alınan ilk dolmakalemler, kılcal etkiden yararlanmıyordu.

Yalnızca, mürekkep akışını sağlamak için, kullananca sık sık çalıştırılması gereken bir piston düzeni bulunuyordu. Günümüzün dolmakalemlerindeki kanallar ve hava deliklerine besleme mekanizması denir. Bunlar, ilk olarak A.B.D.'nde L.E. Waterman tarafından, 1880'lerde başarıyla uygulanmıştır. Waterman'ın dolmakalemleri çok beğenilmiş ve milyonlarca satılmıştır.

4 comments:

video izle said...

When I read around the internet by chance. really nice page. Thank you. film izle dizi izle video izle sinema izle

flash oyunlar said...

sayfanızı çok beğendim, başarılar.

çekmeköy kombi servisi said...

harika olmuş gerçektende..

lazerli tedavi said...

teşekkür ederim paylaşımınız için..


"Dünya için üretiyoruz..."