Wednesday 19 November 2008

Yavru File Koyun Anne

Olmayacak şey değil bir köpekle bir kedinin dost olması ya da bir kaplanla bir panda yavrusunun oyun oynaması. O yüzden bu da olmayacak bir şey değil, bir koyunun yavru bir fili bağrına basıp onunla sabah akşam ilgilenmesi...

Güney Afrika'nın doğanın her rengi barındırdığı ve içine fazlasıyla tehlike kattığı arazilerinde, şimdiye kadar neler nelerle karşılaşmadı insanoğlu. Burası Sanbona Vahşi Doğa Bölgesi. Sadece altı aylık olan bu yavru fili kendi bebeğiymiş gibi sarıp sarmalayan bir koyun, Albert, tüm sevgisini ThembaYa verdiğini gözler önüne seriyor. Film yapımcısı, doğa dostu Lyndal Davies, "Başta ilişkileri çok farklıydı. Yavru fil, koyunun peşi sıra koşturuyor, onu yakalamaya çalışıyordu. Ancak daha sonra işler değişti.

İkisi de yorgun düştü bir kayanın dibine oturdular. Tam 12 saat boyunca orada öylece yan yana kaldılar. Bir koyun ve bir filin dostluğunu, sevgisini ilk defa görüyordum" Bir belgesel filmi çekmek için bölgeye gelen yapımcı, koyun ve filin yaknılığına filmine taşırken, Güney Afrika'nın uçsuz bucaksız gibi görünen topraklarını ve renklerini de filiminde kullanıyor."Fil Themba bir an olsun bile koyunun yanından ayrılmadı.

Onu annesi sanması olası" açıklamasında bulunan Davies'in yanı sıra, Sanbona Vahşi Doğa Bölgesi'nden yetkili Doktor Johan Joubert de bu inanılmaz ikili hakkında yorum yapıyor: Albert daha çok Themba'nın kardeşi gibi. Ancak merak ettiğimiz şey, Themba'nın Albert'in bir koyun olup olmadığının farkında olup olmaması. Onu kendi cinsinden sanması olası".

9 comments:

Catering said...

sitenizi beğendim teşekkürler.başarılarınızın devamını diliyorum.

tüp bebek said...

siteniz gerçektende çok faydalı olmuş.

dönerci said...

teşekkürler admin.

buderus kombi servisi said...

harika olmuş paylaşımlarınız.

termoteknik kombi servisi said...

güzel bir paylaşım

ariston kombi servisi said...

tebrikler.

lazer epilasyon said...

böyle faydalı bir site hazırladığınız için teşekkür ediyorum.

flash oyunlar said...

çok sağolun...

depresyon tedavisi said...

çok güzel görünüyorlar teşekkür ederim paylaşımınız için..


"Dünya için üretiyoruz..."