Wednesday 19 November 2008

Tahtadan Yapılmış Beyin

Oldukça yaratıcı bir düşünce tarzına sahip olan bir tasarımcı, geçtiğimiz ay içerisinde kafasının sağ ve sol yanlardan görüntülenmiş olan, MRI tarama sonuçlarını (resim halinde) alarak, bunları yeniden düzenlemiş ve belli programlar kullanarak, kafasının yukarıdan ve aşağıdan, önden ve arkadan görüntülerini oluşturmayı başarabilmiş.

Zaten önceden var olan, fakat görülemeyen verileri manipüle etmek ve bunlardan bilgi çıkartabilmek, gerçekten oldukça ilginç bir deneyim olsa gerek.Kompleks bir yapıya sahip olan 3 boyutlu nesnelerin, görüntülenmesi için kullanılabilecek bir diğer yöntem de, bir model inşat etmektir. MRI taramasından elde edilen verilerin oluşturduğu dikdörtgen prizmanın boyutları, neredeyse tam olarak 3x4x5 oranına sahiplerdir.

Tasarımı yapan kişi bu bilgiyi göz önünde bulundurarak, 60 adet 1 inç (2.6 santimetre) boyutlarındaki küplerden satın almış. Daha sonra bu küpleri uygun bir şekilde düzenleyip yerleştirerek, 94 adet dış yüzey elde etmiş. Oldukça dikkatli bir şekilde seçilmiş olan, 9 adet kesitlerin ve bu kesitlerin, tam karşılığı olan simetrik kesitlerin çıktısını almış. Bu çıktıların her birini, 266 tane küçük kareye bölerek, onları doğru olan iç yüzeylere yapıştırmış.

10 comments:

film izle said...

I really enjoy. I always follow your page. thank you. film izle dizi izle video izle sinema izle

Catering said...

sitenizi beğendim teşekkürler.başarılarınızın devamını diliyorum.

tüp bebek said...

siteniz gerçektende çok faydalı olmuş.

dönerci said...

teşekkürler admin.

buderus kombi servisi said...

harika olmuş paylaşımlarınız.

termoteknik kombi servisi said...

güzel bir paylaşım

ariston kombi servisi said...

tebrikler.

lazer epilasyon said...

böyle faydalı bir site hazırladığınız için teşekkür ediyorum.

flash oyunlar said...

çok sağolun...

depresyon tedavisi said...

çok güzel görünüyorlar teşekkür ederim paylaşımınız için..


"Dünya için üretiyoruz..."