Tuesday 25 November 2008

Gelecekteki Kitaplar

Her şeyin teknolojiye uyum sağladığı bir dönemde, biz de eskiyle ilgili şeyleri yenisiyle değiştirmeye ve bunlara uyum sağlamaya başladık. Tasarımcı Kyle Bean, teknoloji ve internet arasındaki ve bilgi kaynağına ulaşırkenki etkileşimde çıkan bazı sorunları resmediyor.

Artık daha sanal bir topluma dönüşüyoruz. CD almak yerine müzik indiriyor, kütüphaneye gidip kitapları incelemek yerine araştırmamızı internette yapıyoruz. Kyle'a göre "Kitaplar da bir kişiliğe sahip. Onların da internetin asla sunamayacağı dokuları ve kokuları bulunuyor." Kyle bu meseleyi bir kitabı dizüstü bir bilgisayara çevirerek resmetmeye karar vermiş. Kitabı ucuzcudan 3 dolara alan Kyle, ekran ışığını vermek için kullandığı birkaç elektrikli bileşeni de ucuzluktan almış.

Kitap/laptop, bir CD ROM sürücüsüne, yerinden çıkarılıp bataryaya erişebileceğiniz bir klavyeye ve kitap kapandığında ekranın ışığının kapanmasını sağlayan bir elektrik düğmesine sahip. Kitap kapalı olduğunda, açılana kadar sanki normal bir kitapmış gibi gözüküyor. Bence Kyle, teknolojiye bağlı olarak değişmekte olan Dünya'yı bu tasarımıyla çok güzel vurgulamış.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."