Saturday 8 November 2008

Dikkat Geyik Çıkabilir

Londra, geyik görebilmeyi düşündüğünüz ilk yer olmayabilir. Ancak yüzyıllar boyunca geyik sayısı, başkentin geniş açıklıklarında çoğaldı. Aslında başkent geyikleri, şehir hayatına karşı o kadar rahatlar ki sağlıkları gayet yerinde. Ayrıca sadece nüfuslarının dikkatli bir şekilde kontrol edildiği büyük kraliyet parklarında yaşamıyorlar.

Geyikler Bromley, Barnet, Havering, Hillingdon ve Waltham Forest dahil Londra'nın birkaç bölgesindeki ormanlık alanlarda ve otlaklarda da sıklıkla görülmekteler.

Hatta Southwark'taki Sydenham Hill Wood ormanında ve Wandsworth'daki Tooting Bec Common'da da görülmekteler.

Artık sonbahar yaklaştığından, özellikle Ekim ayı çoğu geyiğin kızışma ya da çiftleşme ayı olduğu için bu mevsim, dört ayaklı dostlarımızı daha yakından izlemek için iyi bir fırsat olur. Ancak güvenli bir mesafeden dürbün kullanarak izleyin. Londra'da genelde dört tür geyik bulunur.

Kızıl geyik, toplamı 300'ü aşan sürülerin bulunduğu Richmond Park gibi bölgelerde daha yoğundur. Boyları omuz seviyesinde 1,2 m kadar uzarken erkek geyiklerin boynuzu her yıl düşer ve yeniden çıkar. Beyaz benekleri ve avuç şeklindeki boynuzları olan alageyikler, 90 cm. boya sahiptir.

Karacalar, Labrador cinsi köpeğin boyutlarındadır. Ve aslen Çin'de görülmekte olan munçak, Jack Russell teriyeri boyutunda ufak tefek bir hayvandır.

4 comments:

video izle said...

I see this information very useful. your page will be continuously monitored. film izle dizi izle video izle sinema izle

flash oyunlar said...

sayfanızı çok beğendim, başarılar.

çekmeköy kombi servisi said...

harika olmuş gerçektende..

lazerli tedavi said...

teşekkür ederim paylaşımınız için..


"Dünya için üretiyoruz..."