Tuesday 25 March 2008

Balerin eşek emekli oldu

Rusya'nın St Petersburg kentindeki Mariinsky bale grubu, bünyesinde en uzun süre çalışan üyelerinden 21 yaşındaki dişi eşek Monika'ya veda etti. Monika şimdi hayvanat bahçesinde emekliliğin tadını çıkarıyor.

Monika, Mariinsky Tiyatrosu Kirov Balesinin Don Kişot oyununda 19 yıl boyunca Sanço Panza'nın eşeği rolünü üstlendikten sonra emekli oldu.

Kendisi için bir emeklilik partisi düzenlenen Monika, partide bir balerinle vals yaptı ve kendisine havuçlu kek verildi.

Monika'nın rolünü bundan böyle Alina adlı bir başka dişi eşek üstlenecek.

Mariinsky'nin yıldız balerinlerinden Anastasia Kolegova, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Monika"nın bu kadar erken emekli olması çok üzücü, ancak balerinlerin erken emekli oldukları herkes tarafından iyi bilinir." dedi.

Kolegova ayrıca, Monika'nın kimi zaman müziğe başıyla eşlik ettiğini ve dikkati balerinlerden kendi üzerine çektiğini de söyledi.

Bale çalışanları, Monika, görevlerini başarıyla ve kolayca yerine getirebildiğini ve bunu bir haz duyarak yaptığını da söylediler.

Kolegova, "Bu Monika'nın görevini tamamen bırakacağı anlamına gelmiyor ve kendisininin deneyimlerini yeni yıldızımız Alina ile de paylaşmasını umuyoruz." dedi. Monika şimdi St. Petersburg hayvanat bahçesinde emekliliğinin tadını çıkarıyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."