Sunday 23 March 2008

Caddede yastık savaşları

New York'ta, kadın- erkek yüzlerce genç, evlerinden getirdikleri ya da marketten satın aldıkları yastıklarla birbirlerini ‘döverek', ‘stres attı.’ New York'un Manhattan bölgesindeki Union Meydanı, havada yastıkların ve tüylerin uçuştuğu bir savaş alanına döndü.

İnternet üzerinden haberleşen ve çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yüzlerce New York'lu, dün yastıklarını kaptıkları gibi soluğu Union Meydan'ında aldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel ‘yastık savaşı’, önceki yıllara oranla çok daha uzun sürünce, a New York polisi müdahale etmek zorunda kaldı.

Havada yastıkların uçuştuğu, patlayan yastıklardan saçılan tüyler ile her tarafın beyaza döndüğü ‘yastık savaşı' ‘olaysız' sona erdi.

Yastık savaşçıları, yaklaşık 3 saat süren mücadele ardından, yerlere serdikleri yastıklar üzerine yatarak dinlenmeyi tercih etti.

Katılanların olduğu kadar hem bölgeden geçenlerin hem de New York’u ziyaret eden turistlerin ilgisini çeken yastık savaşında, herkes tanımadığı birilerini yastıklarla döverken, ortalığa saçılan yastık tüylerini toplamak da yine onlara düştü.

2 comments:

MOBIUS said...

Freud'u (şiddet)kesinlikle inkar etmemekle birlikte,post modernizmin sosyalleşme biçiminin nasıl üst boyutlara vardığının en güzel kanıtı sanırım,tanımadığın insanlarla yastık savaşı...
Böyle festivallerde aşk doğuyor mudur acaba kişiler arasında? :)

GinaCom said...

Doğarsa, Allah onları bir yastıkta kocatsın (savaştıkları yastıkta) inşallah!!!


"Dünya için üretiyoruz..."