Friday 14 March 2008

Kızını timsahın ağzından çıkardı

Kahraman anne kızı için hayatını bakın nasıl tehlikeye attı. Nehir kenarında timsah saldırısına uğrayan kızını, hayvanın dişleri arasından çekerek kurtardı Endonezya'da 50 yaşında bir kadın, nehir kenarında timsah saldırısına uğrayan kızını, hayvanın dişleri arasından çekerek kurtardı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre geçtiğimiz ay meydana gelen olayda, Sumatra'nın güneyindeki Batang Hari Nehri kenarında yaşayan Rohima adlı kadın, su almak için su kenarına inen 25 yaşındaki kızı Trisna'nın çıplıklarını duyunca hemen nehre doğru koştu.

6 metrelik dev bir timsahın kızını bacağından sürükleyerek suya doğru çekmeye çalıştığını gören anne, hiç düşünmeden suya atladı. Çıplak ayaklarıyla hayvanın kafasını tekmeleyen Rohima, timsahın kızını bırakmayacağını anlayınca Trisna'yı tüm gücüyle kendisine doğru çekti. Sonunda kızını hayvanın dişleri arasından kurtaran kadın, kıyıya çıktıktan sonra hemen Trisna'nın kanayan bacağını bir bezle sararak çevredekilerden yardım istedi.

Timsah ve yılan gibi sürüngenlerden çok korktuğunu söyleyen kahraman annes, 'Trisna'yı o halde görünce tüm korkularımı unuttum. Eğer yardım etmezsem onu kaybedeceğimi biliyordum' diye konuştu. Bölgede Şubat ayı içerisinde 3 kişiyi daha aynı şekilde öldüren timsahın, Trisna'ya saldıran timsahla aynı hayvan olduğunu düşünen yerel yetkililer, daha fazla can kaybı yaşanmadan timsahın bulunması için bölgede arama çalışmaları yapılıyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."