Wednesday 12 March 2008

Yavru kutup ayıları gün ışığına çıktı

Moskova Hayvanat Bahçesi’nde bulunan kutup ayısı 2 yavru dünyaya getirdi. Bütün kış boyunca yavrularını meraklı gözlerinden uzak tutan kutup ayısı, hava sıcaklığı 5 dereceye yükselince onları ilk kez kaldıkları mağara dışına çıkardı.

Moskova Hayvanat Bahçesi Basın Merkezi’nden edinilen bilgiye göre, kutup ayısının mağarasından geçen yıl kasım ayından itibaren yavru ayı sesleri gelmeye başladı. Yetkililer, mağaranın içinin görünmediğini ve beyaz ayının yavruları için herhangi bir tehlike oluşturmamak için mağaraya girmediklerin.

Kış boyunca yavrularını hem hayvanat bahçesi personelinden, hem de ziyaretçilerin meraklı gözlerinden uzak tutan kutup ayısı, hava sıcaklığı 5 dereceye yükselince ilk kez kaldıkları mağara dışına çıktı.

Kimsenin beklemediği bir anda gün ışığına çıkan yavruların son derece neşeli ve sağlıklı oldukları görüldü.

Tamamen annelerine bağlı olarak hareket eden 3 aylık yavrular henüz yüzmeyi bilmedikleri için anneleri tarafından sudan uzak tutuldukları dikkat çekti.
Anneleriyle sürekli oynayan ve ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatan yavru ayılar günün büyük bölümünü uyuyarak geçiriyor.
Moskova Hayvanat Bahçesi yönetimi, yavru ayıların bir yaşına gelmeden başka ülkelerdeki hayvanat bahçelerine bağışlanacağını açıkladılar.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."