Thursday 24 April 2008

1961 Yılından beri dekore edilmeyen ev

Durham yolu 181 numara, diğer balkonlu evler gibi gözüküyor, ancak evin içi 50 yıl öncesindeki gibi kalmış durumda.

Durham bölgesindeki Spennymoor'da bulunan ev, 1961 de John F Kennedy ABD başkanı iken ve Harold Macmillan İngiltere başbakanıyken olduğu gibi kalmış. Bu yarı teraslı evin içine doğru yürümek, zaman kapsülüne girmek gibi, sizi 1000 sterline bir ev alıp bu parayı eski sistem parasıyla ödeyebileceğiniz bir döneme götürüyor.

Yazar ve akademisyen olan ev sahibi Bob Dixon, içerisinde zamanın durduğu, neredeyse 50 yıllık, 3 yatak odalı evinin anahtarlarını başkasına teslim etmeye hazırlanıyor. Ev, 10 yıl önce ölen annesi Hilda'dan Bay Dixon'a kaldı ve Bayan Dixon 1961 yılında mobilyaları değiştirip dekore ettiğinden beri evdeki hiçbir şey değiştirilmeden olduğu gibi bırakılmış.

Yıllar içerisinde, Bay Dixon, Kent'teki evinden buraya gelip düzenli olarak evi kontrol etti. Evi çok sevdiği için içerisindeki hiçbir şeyi değiştirmedi ve sadece sağlık sorunları yüzünden evi satmaya karar verdi. Dixon: "Annem burayı bu şekilde dizayn ettiğinde çok hoşuma gitti ve asla herhangi şeyi değiştirmeyi düşünmedim" şeklinde konuşuyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."