Saturday 19 April 2008

Kurnaz ördek yavrusu

Her küçük yavru gibi bu ördekte, yorulduğunda annesini rahatsız etmekten çekinmiyor.2-3 haftalık Büyük Tarakdiş yavrusu, dikkatlice annesinin sırtına çıktı ve akıntıya karşı zahmetli ayak çırpma işleminden kurtularak güvenli ve rahat bir şekilde orada oturdu.

Bu ilginç resimler, fotoğrafçı Nick Leslie tarafından, Devon'daki Dart Nehrinde çekildi.Nick, "Ördekleri gördüğümde hemen fotoğraf makinesiyle resimlerini çekmek istedim. Ama ışık çok iyi değildi ve Tarakdişler gitmek üzereydi. Yaklaşık 1.5 km. boyunca onları takip ettim. Yavruların çırpınıp, hızla ileri doğru fırlayıp, sonra tekrar akıntı tarafından geri sürüklenmesini görmek çok ilginçti. Sonra bütün yavrular yorulduklarında annelerinin sırtına çıktı." dedi.

Bu benekli yavru ve değişik tüylü annesi, İngiltere'nin en yaygın ördek cinsinin birer üyesi. Dişi Tarakdişlerin, kafalarının arkasında bir perçem vardır. Erkeklerin ise çarpıcı yeşil, siyah ve beyaz tüyleri bulunur. Balıkla beslenen bu cins ilk defa 1871'de İngiltere'ye getirildi. Tarakdişler artık, İskoçya'dan İngiltere'nin güneyine kadar göllerde görülebilir.


No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."