Tuesday 22 April 2008

Son tarih 9 Temmuz

NATO genel sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Makedonya ile Yunanistan arasında uzun zamandır devam etmekte olan isim anlaşmazlığı için kulis yapmak amacıyla Üsküp'e geldi.

De Hoop Scheffer, NATO'nun meseleye müdahale etmemesine karşın Makedonya'nın NATO üyelik yolunda Arnavutluk ve Hırvatistan'a yetişebilmesi için sorunun 9 Temmuz'a kadar çözülmesini istediğini vurguladı.

Ülkelere bu ay başında İttifaka üyelik daveti gönderilmesine karşın Makedonya'ya gönderilmemesi Haziran ayında erken seçim planlarına yol açtı.

Bu arada Atina, Üsküp'ün ülkenin ismini değiştirmeyi kabul etmesi halinde Makedonya'ya yapılan para yardımını artırmak ve vize şartlarını kademeli olarak kolaylaştırmak niyetinde olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni Apogevmatini gazetesine verdiği röportajda, Atina'nın Makedonya'yı Yunanistan ve Avrupa'ya bağlayan Koridor 10'da karayolu altyapısı inşa etmek için 75 milyon avro bağışlayacağını söyledi. Bakoyanni, Atina'nın Makedon şirketlerine yatırım yapmaya ve Yunanistan'a seyahat eden Makedon vatandaşlarına yönelik vize şartlarını kolaylaştırmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."