Saturday 26 April 2008

Organik ev...

Bu ev yağmur suyu ve rüzgar gücüyle ayakta duruyor. Orkide çiçeğinin şeklinden esinlenilerek tasarlanan ihtiyaçlarını güneş enerjisi gibi doğal yollardan karşılayan ekolojik ev 7.2 milyon pounda satıldı.

İngiltere'de orkide çiçeğinin şeklinden esinlenilerek tasarlanan Orkide Ev’in altına yerleştirilen ısı pompası, jeotermal ısıtma- soğutma, yağmur suyu ve rüzgar gücüyle daha fazla enerji üretmeyi hedefliyor.

Costwold bölgesinde bulunan ve yapımı tam üç yılda tamamlanan ekolojik ev 7.2 milyon pounda satıldı. 2.5 kilometrekare alanın üzerine inşa edilen orkide evin tasarımını dünyaca ünlü mimar Sarah Featherstone yaptı.

Yumurta görünümlü üç katlı ekolojik malikaneyi satın alan kişinin ismi gizli tutuluyor. Evin en önemli özellikleri ise şunlar ; Su yüzde yüz yenilenebilir enerjiyle ısıtılıyor. Elektrik, güneş enerji panelleri, çatıya monte panellerden elde ediliyor. Banyo ve lavabodan akan pis su, tuvaletler için kullanılıyor, yağmur suyu çatıda toplanıyor. Tüm musluk ve bataryalar az su tüketimine göre tasarlandı.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."